MEIE - MICHALAK
80-555 Gdańsk, ul. Wiślna 17
tel./fax: 58 346 44 33 58 342 24 26
tel.: 58 342 24 25 58 765 71 70
tel. kom.: 793 830 274 793 830 279
e-mail: meie@moly.com.pl i meie@meie.pl
|
GLICERYNA KOSMETYCZNA 99,5 %-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gliceryna, jako dobry rozpuszczalnik tłuszczów i innych lipidów, jest stosowana przy produkcji kremów, pomadek i innych produktów kosmetycznych. Stanowi ważny surowiec do syntezy wielu różnorodnych związków chemicznych, m.in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych ma też własności nawilżające skórę. Prócz tego gliceryny używa się do produkcji materiałów wybuchowych (w procesie estryfikacji powstaje triazotan(V) glicerolu), a także w garbarstwie (wysusza skórę dzięki silnym właściwościom higroskopijnym). Pojemność: 10 kg |
|
||
|
© MEIE-MICHALAK - Projekt i wykonanie: Proposition.pl |
|